Programul Get Into Rugby este parte a strategiei World Rugby de dezvoltare a jocului la nivel global în parteneriat cu membrii şi Federaţiile noastre regionale. Programul este o parte centrală a iniţiativei World Rugby de dezvoltare a rugby-ului, având în vedere faptul că reluăm participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și ne îndreptăm spre Cupa Mondială la Rugby din 2019, din Japonia.

Obiectivul programului este acela de a încuraja jucătorii de toate vârstele să Încerce, să Joace şi să Rămână în rugby. Get Into Rugby va promova valorile jocului de rugby şi se va asigura că sunt încurajaţi copiii să încerce rugby-ul într-un mediu sigur şi progresiv.

Get Into Rugby este împărţit în trei etape esenţiale – Încearcă, Joacă şi Rămâi. În fiecare dintre aceste etape există o serie de module care sunt concepute pentru a aborda un jucător fără experienţă în rugby în mod progresiv, de la un nivel introductiv până la a deveni un jucător care se poate bucura de toate formele jocului.

Bine aţi venit la Get Into Rugby seria Încearcă a jocurilor mici fără contact, concepute pentru a-i ajuta pe cei în totalitate începători să înveţe să joace rugby. Rugby-ul este un joc de eschivă în care jucătorii încearcă să evite contactul şi să găsească spaţiu în care să înainteze.

Datorită Legii conform căreia balonul trebuie pasat în spate, aceasta înseamnă că purtătorul de balon trebuie să alerge cu acesta în faţă. Acesta este principiul de bază pe care este fondat jocul.

Rugby Tag este, de asemenea, un mod mai ușor de a înțelege principiile Jocului și va permite jucătorilor. să se bucure de joc și să progreseze într-un mediu sigur și agreabil.

Legile simple ale Rugby-ului Tag sunt următoarele:

  • Fiecare jucător poartă o centură cu câte un tag prins pe fiecare parte a taliei:
  • O placare se face de către un jucător advers care smulge un tag:
  • Când se întâmplă acest lucru, placheurul ridică tag-ul deasupra capului şi strigă „tag“:
  • Purtătorul de balon trebuie să paseze balonul imediat:
  • Apoi, purtătorul de balon trebuie să-şi ridice tag-ul de la placheur şi ambii jucători pot reintra în joc.