Asociaţia Sportivă Rugby Club Antonio Jr. a luat fiinţă în toamna anului 2013, la initiativa fostului rugby-st Antonio Dumitru, care a continuat să trăiască în această lume a rugby-ului, atât prin practicarea acestui sport, prin promovarea lui, cât și prin transmiterea către copii, în calitate de antrenor, a experienței și a cunoștințelor acumulate în ani de antrenamente și competiții sportive (naționale și internaționale).

Suntem un club dedicat în egală măsură unei agende sportive, cât și uneia sociale. Rugby Club Antonio Jr. este un club destinat exclusiv formării de noi talente, prin selecţionarea, pregătirea și promovarea copilor ca sportivi, promovarea sportului,, organizarea şi administrarea de activităţi sportive, practicarea acestora de către membrii săi şi participarea la activităţi şi competiţii sportive.

Ne dorim ca un copil care devine membru AJr. să se dezvolte sănătos, să devină mai încrezător în propriile forțe, să simtă că are o echipă alături de el, să cunoască lumea mai departe de granițele comunitatii în care locuiește sau de limitele propriei rețele sociale.