• GFP Rugby Club este clubul nostru de rugby. Acesta a luat nastere si a fost inceput de parintii copiilor ce se antrenau in cadrul clubului de Rugby Antonio Jr. In timpul antrenamentului, parintii si-au amintit cu nostalgie de anii cand faceau sport si au inceput incet incet sa se joace cu balonul oval – doar era la indemana. Ulterior s-au legat prietenii si astfel ideea de a face o echipa a aparut. Scopul acestui club este de a promova sportul, printre oameni obisnuiti, pe care munca, viata agitata si grija zilei de maine i-au facut sa uite de binele pe care activitatea fizica il aduce in viata lor. Nu trebuie sa fiti sportivi sau sa fii jucat vreodata rugby. Trebuie doar sa va placa sportul si sa doriti sa va amintiti de serile cand va prindea noaptea alergand pe un teren, fie el si improvizat. Veniti la antrenamentele noastre si va promitem ca veti asuda, dar veti pleca acasa relaxati si cu noi prieteni. Si evident dorim sa ii incurajam pe copiii nostri, care au invatat in rugby camaraderia, respectul, solidaritatea, seriozitatea, spiritul de echipa si mai ales ambitia de a reusi, care speram sa ii insoteasca toata viata. Poate si de aceea, numele clubului este acronimul latinescului Gloria Filiorum Patres.
  • GFP Rugby Club a fost fondat exact asa cum sunt si membrii acestui club - plini de entuziasm si in jurul balonului oval. Antrenorul Antonio Dumitru (Tony) se intorsese de cateva luni din Italia si incepuse proiectul de mini-rugby RC Antonio Jr. Alaturi de el, doi prieteni ai săi de o viata, Octav Ginghina si Marius Ionita au luat atat de iubita minge ovală și au făcut primul antrenament GFP Rugby Club mai mult in joacă. Apoi au conceput acest club, avand ca prim scop sustinerea clubului de mini-rugby, dar si plini de dorinta de a juca din nou cel putin o dată pe săptamână.
  • Asa s-a fondat clubul “parinte” - GFP - incercand sa creeze o traditie si sa ocroteasca vlastarele rugby-ului romanesc. Un antrenor, un presedinte si un capitan, am reusit sa strangem oameni la fiecare antrenament, la inceput o data pe saptamana si ulterior cel putin de doua ori. Si pana in ziua de azi, in spatele cortinelor exista o echipa care lucreaza neintrerupt pentru ca acest club sa functioneze. Lucrurile trebuiau organizate si ni s-a alaturat si Dragos Ciolan care si-a asumat pozitia cea mai ingrata, dar si cea mai importanta in momente grele - cea de trezorier al grupului. Iar toate evenimentele mai importante au fost imortalizate cu mult talent de designer-ul echipei - Adi Peride, cel care a facut si vestitul tricou GFP.
  • Ca sa iubesti valorile GFP si ale rugby-ului in general, nu trebuie neaparat sa fii un jucator activ, asa ca mai multi suporteri s-au alaturat in timp clubului nostru, dar cel mai constant si emblematic ramane dr. Lucian Birlog care nu a lipsit la nici o deplasare in strainatate a echipei noastre. Dar tinerii de la GFP n-ar fi linistiti daca nu ar fi din cand in cand certati si corectati de Unchiu’ (Andrei Ionescu), un om cu sufletul cel mai cald devenit personaj legenda in clubul nostru (vezi epistolele constante catre el scrise de Octav si Tony). De a lungul timpului ni s-au alaturat multi oameni. Unii au ramas, altii au plecat ramanand aproape de noi, iar altii ne-au parasit complet. Unii vin cu noi sa joace rugby, altii doar sa povesteasca la repriza 3-a, iar unii ca sa raspunda unor intrebari despre ei insisi. Toata lumea care ne-a impartit valorile a fost mereu binevenita in acest club. GFP Rugby Club este inainte de orice - un gentlemen club care detine o echipa rugby. Poate asta ne si face unici in peisajul rugby-ului romanesc.